Pinksteractie Week Nederlandse Missionaris

Missionarissen en missionair werkers zijn er altijd voor de ander

Bent u er voor hen tijdens de Pinksteractie 2021?

Wereldwijd zetten Nederlandse missionarissen en missionair werkers zich iedere dag in voor hun kwetsbare medemens. Eén keer per jaar zetten wij hen zélf in het middelpunt. Dat doen we tijdens de Pinksteractie van de Week Nederlandse Missionaris (WNM). Van 15 t/m 23 mei voert WNM campagne voor het welzijn van deze bevlogen en bezielde mannen en vrouwen, zodat zij zich kunnen blijven inzetten voor de ander. Uw steun is daarbij onmisbaar! Al vragen missionarissen zelf weinig, een steuntje in de rug kunnen zij heel goed gebruiken.

Zij zijn er altijd voor de ander

Geïnspireerd door hun geloof zetten missionarissen en missionair werkers zich in voor anderen. Dat doen zij altijd en overal ter wereld. Missionaris Peter Daalhuizen werkt bijvoorbeeld al bijna 40 jaar in Brazilië, waar hij zich (samen met zijn zus) inzet voor bejaarden en andere kwetsbare groepen. Hij heeft er zelfs drie parochies onder zijn hoede. Peter was bedrijfsleider bij kledingzaak Kreymborg toen zijn oom hem vroeg waarom hij nog niet op bezoek was geweest. “Ik kom volgend jaar vijf weken naar Brazilië” zei hij toen. Peter was ook voorzitter van de parochieraad in Middelburg waar hij pastoraal werk deed. Toen kreeg hij de kans om via CMC twee jaar uitgezonden te worden in Brazilië. Een pastoraal werker hadden ze daar echt niet nodig en Peter besloot priester te worden. In 1985 werd hij in Belo Horizonte tot priester gewijd. Een beslissing waar hij geen dag spijt van heeft.

Missionair werker Susanne Beentjes werkt in Tanzania met jonge meisjes die vaak al jong zwanger zijn geraakt en daardoor hun school niet konden afmaken. Dankzij Susanne leren de meisjes voor zichzelf en hun kind te zorgen, waarbij omgaan met geld erg belangrijk is. Ruim een jaar leeft Susanne (34) met haar achtjarige zoon Jacob in Mwanza aan het Victoriameer. De mogelijkheid om als lekenmissionaris door de Sociëteit Afrikaanse Missiën te worden uitgezonden naar Tanzania ziet Susanne als een tweede kans om ‘eindelijk iets te doen waarvoor ze naar Afrika wilde gaan’: samen met de lokale bevolking werken aan een beter leven. Susanne, pater Peter en al die andere missionarissen en missionair werkers zijn er altijd voor de ander. En wij zijn er - samen met u - voor hen.

Samen voor onze missionarissen
De WNM steunt missionarissen en missionair werkers in hun persoonlijke welzijn. We bieden financiële steun, zodat zij hun werk zorgeloos kunnen doen. Denk aan verzekeringen, bijzondere ziektekosten en de premie voor de AOW. Ook kunnen zij vakantiegeld ontvangen, zodat zij kunnen genieten van een verlof in Nederland zonder dat zij familie of vrienden om hulp hoeven te vragen. Daarnaast heeft de WNM een klein, laagdrempelig fonds waar missionarissen een beroep op kunnen doen voor noodgevallen. Bijvoorbeeld als hun computer is gestolen en geld voor vervanging ontbreekt. Zo zijn we het steuntje in de rug van onze missionarissen.

Helpt u mee tijdens de Pinksteractie?
Alleen samen met u kunnen wij dit steuntje in de rug zijn voor mensen zoals pater Peter en Susanne. Mogen zij en vele anderen dit jaar weer op uw hulp rekenen en doet u mee met de WNM Pinksteractie? U kunt de Pinksteractie bij familie en vrienden onder de aandacht brengen, mensen erop attenderen dat digitaal geven ook mogelijk is. Het is allemaal een kleine moeite die een groot verschil kan maken.
Zo werken wij samen aan een mooiere wereld. Dank u wel!  www.weeknederlandsemissionaris.nl
IBAN: NL30 RABO 0171 2111 11