Eerste H.Communie

De kinderen moesten er lang op wachten, maar op zondag 27 september was het dan zover. De viering waarbij 12 kinderen uit de parochies Hoogwoud en Spanbroek hun Eerste Heilige Communie mochten ontvangen. Helaas konden niet alle kinderen aanwezig zijn; Marit miste een paar vriendinnen die wel bij alle voorbereidingen waren geweest. We hebben gehoord dat deze kinderen op een ander moment de Eerste Heilige Communie gaan ontvangen.
Tijdens de voorbereidingen hadden de kinderen, onder leiding van pastor Anne-Marie, elkaar al leren kennen.

Het was een bijzondere viering met pastoor Alvaro en pastor Anne-Marie en gelukkig ook met muziek. Negen prachtige kinderen kwamen blij met de doopkaarsen in de handen naar voren. Na het aansteken van de kaarsen mocht iedereen tussen de ouders en broertjes en zusjes zitten. Dat was wel fijn voor de zenuwen, want er moest ook een stukje voorgelezen worden met de microfoon. Iedereen deed het keurig. Nog zenuwachtiger werd Marit van de vragen die tijdens de preek gesteld werden. Gelukkig sloeg pastoor haar over.
Na een poosje was het dan zover. Alle kinderen werden verzameld op het priesterkoor. Ze konden goed zien wat er allemaal gebeurde tijdens het klaarmaken van de tafel.

Dit jaar kregen de kinderen gezamenlijk de Eerste Heilige Communie, en stonden ze helaas niet naast de ouders. Deze keer kon dus iedereen getuige zijn van dat bijzondere moment.
Daarna was het tijd om naar huis te gaan, waar we de dag met familie hebben afgesloten.

Marit en Tamara Tesselaar

Diversen

Agenda
Linkjes

Contact

Spanbroekerweg 186
1715 GV SPANBROEK
Tel: 0226 351 239

Noodnummer
Tel: 0653756586