Doopviering Esmee Schipper

Esmee is onze 3e wonder, na Aniek en Julia maakt zij ons gezin helemaal compleet. Wat zijn wij dankbaar dat wij nogmaals papa en mama mogen worden.

Esmee is geboren op 12 oktober 2018, 2 dagen na de verjaardag van haar mama. Helaas is haar papa niet bij haar geboorte, hij heeft een hele belangrijke wedstrijd op Hawaï. Gelukkig is haar oma bij de geboorte, een grote steun en de andere oma zorgt goed voor haar grote zussen.

Na veel voorbereiding en een gesprek met Kapelaan Álvaro hebben wij haar laten dopen op zondag 11 augustus om 11.30. De familie uit Denemarken was
dan in Nederland waardoor zij er ook bij konden zijn. Het was een prachtige dag en alles stond al helemaal klaar in de kerk. Esmee droeg een prachtige witte doopjurk, ook gedragen door haar zussen, nichtjes en neefje, tante en ooms en ook haar mama heeft deze gedragen toen ze gedoopt werd.
De doopjurk is gemaakt van de trouwjurk van haar oma, het jurkje gaat dus al heel wat jaren mee. Na de doopmotivatiebrief waarin haar mama verteld hoe blij en dankbaar wij zijn, de voorbeden opgelezen door haar peter Arjen en meter Tanja, en een prachtige stukje opgelezen door haar grote zus Aniek is het eindelijk zover om plaats te nemen bij de doopschaal. Esmee vind het erg spannend een beetje water over haar hoofd, maar laat het allemaal gebeuren en geeft zelfs nog een grote glimlach. Wij geven haar voor de kerk de namen Esmee Thalita Aloha Schipper. De naam Aloha wilde papa graag meegeven omdat hij niet bij haar geboorte kon zijn. De doopkaarsen van haar papa, mama, en grote zussen Aniek en Julia staan al klaar om samen haar doopkaars te laten branden. Na het dopen en zalven neemt Kapelaan Álvaro Esmee over en maakt met haar het kruisteken.

We sluiten af met een bijzonder liedje wat voor ons als gezin veel betekenis heeft. "nu dat jij er bent". na deze prachtige doopviering, met veel dank aan Kapelaan Álvaro maar ook aan haar Peter Arjen en Meter Tanja die een belangrijke rol vervullen in haar leven, valt Esmee thuis in een diepe slaap. Van het feestje daarna krijgt ze niet veel mee, maar als we haar zien liggen in bed met een grote glimlach zijn wij ontzettend dankbaar.

Bedankt voor deze prachtige viering.
Geert & Thalita
Aniek, Julia en Esmee Schipper