Het Lourdesfonds en de Tom Tom

Beste mensen, vele van u zijn in deze afgelopen zomer er op uit geweest. En we leven in een tijd van computers en een daar van is de TOM TOM. Dit is een navigatie wijzer of gewoon een richting aanwijzer voor in de auto. Dit is een mooi systeem om je te brengen waar je naartoe moet, tenminste als je weet er mee om te gaan. Dit alles geeft rust in de auto zonder stress, ruzie over verkeerde afslagen te maken en niet goed wegen kaart te lezen wat in het verleden onderlinge irritaties kon oproepen.

Maar op de weg kom je steeds veranderingen tegen en omleidingen dus je moet wel zo'n apparaat up to date houden. En zo kwam ik in het Oosten van ons land op een kruispunt waar een Maria kapelletje en bid plaats was gecreëerd. Op deze plek met veel bloemen en kaarsen stond met grote letters ; VIA MARIA NAAR JEZUS.

En zo is Lourdes en het Lourdesfonds ook een manier om via deze weg in rust, bezinning de weg om bij Jezus te komen en ook zo bij jezelf te komen om een goede levens weg te kiezen. Je moet wel steeds brandstof in de vorm van inspiratie op doen om onverwachte strubbelingen of hobbels in je leven die ieder van ons tegen komt om daar mee om te gaan en hopelijk kun je dan de juiste weg volgen die je uit eindelijk de juiste bestemming geeft.

Daarom houden we op zaterdag 26 oktober weer een Lourdes viering, met het Bonifatius koor, dirigent Wil Luiken en voorganger Tineke de Boer in Spanbroek komt u ook om het Lourdes gevoel weer te proeven ? Het afgelopen jaar zijn er verdeeld over 2 reizen 20 mensen uit beide parochies naar Lourdes geweest.
Het is voor iedere pelgrim altijd een hele ervaring en een pelgrim, die samen met haar broer reisde, heeft daar een vers over geschreven hoe zij het beleeft heeft met bewondering en verwondering en ze noemt het; Het Wonder Van Lourdes.

Op weg naar Lourdes samen met jou;
Jij rechts, ik links beperkt, samen zijn we heel.
Op weg in Lourdes
samen naar Maria;
ik lopend, jij in de rolstoel, samen zijn we een.

Onderweg in Lourdes wordt jij ernstig ziek
en krijg jij de ziekenzalving; samen niet alleen.
Op weg uit Lourdes zonder jou is half;mijn betere helft alleen achterlatend.

Op weg na Lourdes Samen bij jou thuis,
blijf jij voor mij
het wonder van Lourdes.

Groeten namens het Lourdes fonds, H. Wittenberg en tot ziens op 26 oktober.