Emmausparochie opgenomen in Regio De Waterkant

Korte verklaring inzake Wognum/Nibbixwoud

(voorgelezen 3 en 4 maart in alle vieringen en alle kerken van Regio De Waterkant)

Sinds enige jaren zijn de geloofsgemeenschappen van Nibbixwoud, Wognum en Zwaagdijk-West in een fusie verenigd tot één parochie genaamd de Emmaüs-parochie.

Nu de kerk van Zwaagdijk-West niet langer voor de eredienst wordt gebruikt, is de parochie te klein geworden om zelfstandig voort te bestaan. Zeker in verhouding tot de omliggende regio’s.

Daarom is er nu voor gekozen om de Emmaüs-parochie bestuurlijk aan te laten sluiten bij de parochies van de regio De Waterkant. Na gesprekken met betrokkenen is besloten dit per 1 maart a.s. te effectueren. Per die datum zal pastoor N. Knol als administrator van genoemde parochie worden benoemd, en zal het pastorale team en het bestuur van de regio De Waterkant zorg dragen voor de parochie van Wognum en Nibbixwoud.

Per 1 maart is pastoor F. Deen eervol ontslagen als pastoor van deze parochie. Als priester zal hij actief blijven in de grotere regio.

Wij hopen en verwachten dat op deze wijze de geloofsgemeenschappen van de Emmausparochie de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen gaan.

Bisdom Haarlem-Amsterdam