Preek van de Leek: Elly Deutekom

Wat is een preek eigenlijk? Van Dale (het bekende Nederlandse woordenboek) omschrijf de preek als volgt: ‘rede die op de kansel, voor een vergaderde gemeente wordt gehouden ter godsdienstige onderwijzing, vermaning of vertroosting.’
Bij de ‘preek van de leek’ ligt de nadruk op ‘de leek’. Het is dan een onderwijzing, vermaning of vertroosting van iemand uit de maatschappij.

Op 3 februari om 11.00 uur beklimt Elly Deutekom de kansel in de St. Bonifatiuskerk van Spanbroek voor de ‘preek van de leek’. Haar preek wordt omlijst door verhalen, gedichten en songs van Marianne Koelemeijer (zang), Peter Molenaar (gitaar en zang) en Miranda Dekker (piano en zang).  U kent ze zeker van ’t Uur van Jaantje. Iedereen is van harte welkom! De koffie staat voor u klaar. Na afloop is er een collecte.

Namens BoniPlus,

Jan Verbruggen